Home » verslag najaarsrit 2019

Verslag Najaarsrit 2019.

Op 5 en 6 oktober traden een tiental equipes aan om de traditionele najaarsrit te gaan rijden. Hier geldt het adagium klein maar fijn of kwaliteit gaat voor kwaliteit. Want een uitgelezen gezelschap heeft elkaar een zeer plezierig weekend bezorgd.

Uitvalsbasis was dit jaar Fletcher Hotel De Klepperman in Hoevelaken. Na de ontvangst met koffie en gebak ging iedereen om 10.30 op weg voor de ochtendetappe. De hele ochtend werd volgens het bol -pijl systeem gereden. De route voerde over de Noordkant van de Veluwe, over voor velen onbekende paden. De 65 kilometer die naar Bistro 14 in Nunspeet, de lunchplek, voerde, leverde voor niemand problemen op. Het middag traject voerde de RRAF leden dwars over de Veluwe via Vierhouten, Wenum-Wiesel naar Apeldoorn. Een deel van de route werd gereden met een ingetekende lijn als routeaanduiding. Iets moeilijker dan bol pijl maar voor niemand was het een reden de weg kwijt te raken. Vanuit Apeldoorn ging het via Hoog Soeren en Kootwijk weer richting Hoevelaken.

De dag werd afgesloten met een geanimeerde borrel en een zeer gezellig en smakelijk diner.

De volgende dag zondag voerde de route door een heel ander landschap. Na een stukje snelweg tot Nijkerk, gingen de deelnemers Flevoland in. De route door het nieuwe land voerde langs een aantal z.g. Land Art projecten in os Swifterbant, Zeewolde en Lelystad. Dit was voor de meesten een eerste kennismaking met Land Art.

Hoewel in kilometers langer dan de trajecten van zaterdag, kon rond 13.00 uur iedereen aan tafel voor de in het restaurant van Golfclub Zeewolde.

Het klassement werd opgemaakt door de antwoorden op de vragen die tijdens de routes beantwoord moesten worden. Na de twee trajecten op zaterdag ging de equipe Den Uil met de wonderschone Citroen DS 19 aan de leiding, op de voet gevolgd door de familie Ruijs. De die hards met hun open Morgan. Het beloofde zondag een spannend finish te worden. Lange tijd zag het er naar uit dat de wisselbeker weer in Hilversum terecht zou komen. Maar door een klein foutje van de equipe den Uil ging de beker toch in de Morgan met Ben en Irene Ruijs mee naar het hoge Noorden. De familie Aalberts uit Kortenhoef ging met de derde prijs naar huis.

De prijs voor de beste single equipe ging naar Rolf Blei met zijn Jaguar. De pech en uithoudingprijs ging naar Ronald Hagestein. Ook hij reed single maar hoe onwaarschijnlijk ook zijn DAF 33 weigerde midden in de Flevopolder dienst. Maar door niet opgeven kreeg Ronald met ondersteuning van de KNAC-pechhulp de DAF weer zodanig aan de praat dat hij zijn prijs op de Golfclub toch in ontvangst kon nemen.